Критика

//Критика
30 03, 2022

Критиката како дијалог

2022-04-04T05:25:50+00:00 март 30th, 2022|Categories: Критика, Литература, Блесок изданија, Блесок бр. 142|

(кон „Книжевноста низ критичка визура“ од Ана Мартиноска, издание на Институтот за македонска литература, Скопје, 2021) Веќе подолго време актуелни [...]

22 12, 2020

„Немаме време за минатото: Молчи со отворена уста“, Снежана Младеновска Анѓелков (Или-или, 2019)

2021-04-03T19:12:24+00:00 декември 22nd, 2020|Categories: Критика, Литература, Блесок бр. 133 - 135|

Осум години по своето дебитантско книжевно дело Единаесет жени, за кое ја доби наградата „Роман на годината“ во 2011 година, [...]

5 08, 2020

Кога линијата ќе се расприкаже

2020-08-14T21:15:47+00:00 август 5th, 2020|Categories: Критика, Литература, Блесок изданија, Блесок бр. 130 - 132|Tags: |

(за графичката микропроза на Перо Георгиев) Она што го работи Перо Георгиев и што многумина нѐ освои првин на социјалните [...]