Дома 2024-01-28T16:47:10+00:00

СОДРЖИНИ

Блесок број 152, јануари 2024

ЛИТЕРАТУРА

ЕГЗИСТЕНЦИЈАЛНА РЕВОЛУЦИЈА

Есеи, Литература, Блесок бр. 152|

Нова оикономија на односите: блискиот и егзистенцијалниот пресврт. Како да се филозофира според Кјеркегор (воведна реч) Егзистенцијална револуција За Вацлав Хавел Нека оди! Опуштено Примож [...]

Песни

Поезија, Литература, Блесок бр. 152|

ОГЛЕДАЛА   Не сакам огледала тие го чуваат засекогаш ова што сакаме да го заборавиме во своето сеќавање ги забележуваат гестикулациите, мимиките, рамнодушните кревања на [...]

ГАЛЕРИЈА
ЗВУК

Блесок изданија