Дома 2021-08-17T21:03:54+00:00

СОДРЖИНИ

Блесок број 138 – 139, јуни – август 2021

ЛИТЕРАТУРА

ПРЛИЧЕВИОТ ПРЕПЕВ НА ХИМНАТА КОН ДЕМЕТРА ОД КАЛИМАХ

Есеи, Литература, Блесок бр. 138 - 139|

Освен работата врз препејувањето на Хомеровите Илијада и Одисеја, според кажувањето на Е. Спространов, денес постојат сигурни индиции дека Прличев работел и на препевот на [...]

ЗВУК
ГАЛЕРИЈА

Блесок изданија

Loading...