Книги

/Книги

Се викам Дамјан

Роман од Сузана Тратник Романот „Се викам Дамјан“ од Сузана Тратник беше првпат објавен во 2001 год., авторката [...]

Ќедeр

Проза од Јорданка Белева Еве една книга, проверена во секој поглед – текст, структура, содржина. „Ќедер“ на Јорданка [...]

Дора Мар и Минотаурот

Дора Мар и Минотаурот од Славенка Дракулиќ (2019) Превод од хрватски: Калина Буневска Исаковска. Едиција с.р. Пабло Пикасо, најголемиот сликар на [...]

Мојот чичо Автобусчија

 Роман од Ема Понграшиќ (2016)Превод од хрватски: Лавинија Шувака.Едиција Бушавко книга 07 Цена: 350 ден. Купи Обратете се: е-пошта: shop@blesok.com.mk [...]