Офелија, градинарка (избор песни)

/, Литература, Блесок бр. 149/Офелија, градинарка (избор песни)

Офелија, градинарка (избор песни)

ПОЕТЕСАТА ЗА МИГРАНТСКАТА КРИЗА
ПИШУВАМ НАМЕСТО СЕСТРА МИ
ДУШЕК
МОНОЛОГОТ НА ОФЕЛИЈА
НЕПРИГОТВЕН ГРЕВ
ЛЕТО ВО ГРЧ
ДОПИРИ
ТЕАТАР В КУЈНА
СЕМЕ
НОЗЕ
СВАДБА


ПОЕТЕСАТА ЗА МИГРАНТСКАТА КРИЗА

ми велат:

тие се валкани смрдат крадат носат оружје имаат сида

немаат пасоши осудувани се протерани се печат

патки на Уна дилаат

се здружуваат со домашната мафија силуваат тепаат

убиваат

што всушност видов?

младич во своите дваесетти како уморен сам

потпрен на валканиот трамвајски прозорец

целосно сосредоточен

преку напукнатиот мобилен екран

гледа пренос на фудбалски натпревар

АвторНиколина Тодоровиќ
2023-03-17T05:09:47+00:00 март 12th, 2023|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 149|