Блесок бр. 29

//Блесок бр. 29

ноември-декември, 2002

1 11, 2002

Влијанието на онтологијата врз филозофијата на политиката во Античка Кина

2018-08-21T17:21:45+00:00 ноември 1st, 2002|Categories: Есеи, Литература, Блесок бр. 29|

Вовед Меѓу истражувачите на кинеската филозофија и компаративните филозофи постои општо прифатено гледиште дека кинеските филозофи, за разлика од европските [...]

1 11, 2002

Пирати

2018-08-21T17:21:46+00:00 ноември 1st, 2002|Categories: Осврти, Звук, Блесок бр. 29|

На новинарските примероци од албумот на Тоше Проевски – Ако ме погледнеш во очи, чие пуштање во продажба е прашање [...]

1 11, 2002

Лузери

2018-08-21T17:21:46+00:00 ноември 1st, 2002|Categories: Осврти, Звук, Блесок бр. 29|

Во деновите пред и од изминатиот викенд се случија завршните удари на две манифестации, кои суштински се занимаваат со супкултурата, [...]