Блесок бр. 02

//Блесок бр. 02

април-мај, 1998

1 04, 1998

Концепцијата на светот во македонските народни легенди

2018-08-21T17:22:16+00:00 април 1st, 1998|Categories: Есеи, Блесок бр. 02, Литература|

Општо гледано, концепцијата на светот во македонските народни легенди во себе го крие сето тоа што претхристијанскиот и христијанскиот религиозно-филозофски [...]

1 04, 1998

Живеење само една љубовна приказна и после смртта

2018-08-21T17:22:16+00:00 април 1st, 1998|Categories: Блесок бр. 02, Критика, Литература|

или: Рецептот како љубовно писмоРоманот на Лаура Ескивел „Како вода за чоколада“ е вистинско откритие кое фасцинира на повеќе рамништа. [...]