Дозволете ми да плукнам

/, Блесок бр. 02/Дозволете ми да плукнам

Дозволете ми да плукнам

Разговор со разумот
Стаклен бран
Дозволете ми да плукнам
Џвакачи на времето
Проституција
* * *

На почетокот ми беше само обичен збор
А јас до тебе запирав
Не знаев на зборот да му ја дадам мислата
Ни првата буква не знаев да ја изговорам
Дт’кав во звуци груби
Но ти се озари во моите очи
А јас знаев! мораме заедно да гледаме
низ мојот прозорец.

АвторЛидија В. Кекеновска
2018-08-21T17:22:16+00:00 април 1st, 1998|Categories: Поезија, Блесок бр. 02|