Офелија, градинарка (избор песни)

/, Литература, Блесок бр. 149/Офелија, градинарка (избор песни)

Офелија, градинарка (избор песни)

ПОЕТЕСАТА ЗА МИГРАНТСКАТА КРИЗА
ПИШУВАМ НАМЕСТО СЕСТРА МИ
ДУШЕК
МОНОЛОГОТ НА ОФЕЛИЈА
НЕПРИГОТВЕН ГРЕВ
ЛЕТО ВО ГРЧ
ДОПИРИ
ТЕАТАР В КУЈНА
СЕМЕ
НОЗЕ
СВАДБА


НЕПРИГОТВЕН ГРЕВ

ти и јас

во лифт

во тесен простор

доволно тесен

за во тишината и придушената насмевка

да ги дознаеме сите намери

да ги вкусиме сите неприготвени гревови

да ги откриеме најскриените слабости

и сето тоа, само со едно спуштање,

надолу

АвторНиколина Тодоровиќ
2023-03-17T05:09:47+00:00 март 12th, 2023|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 149|