Офелија, градинарка (избор песни)

/, Литература, Блесок бр. 149/Офелија, градинарка (избор песни)

Офелија, градинарка (избор песни)

ПОЕТЕСАТА ЗА МИГРАНТСКАТА КРИЗА
ПИШУВАМ НАМЕСТО СЕСТРА МИ
ДУШЕК
МОНОЛОГОТ НА ОФЕЛИЈА
НЕПРИГОТВЕН ГРЕВ
ЛЕТО ВО ГРЧ
ДОПИРИ
ТЕАТАР В КУЈНА
СЕМЕ
НОЗЕ
СВАДБА


ПИШУВАМ НАМЕСТО СЕСТРА МИ

Мојата сестра е презафатена: мора да роди дете

да послужи ручек и вечера

да размисли за следниот ручек и вечера

да биде убава, да се смее, да поздравува љубезно

да се бања, депилира, шминка, секса

– редовно

мојата сестра е презафатена:

дете мора да роди

затоа наместо неа, заради неа

и за неа –

пишувам песни

АвторНиколина Тодоровиќ
2023-03-17T05:09:47+00:00 март 12th, 2023|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 149|