Блесок бр. 64

//Блесок бр. 64

јануари-февруари, 2009

3 03, 2009

Евтин штоф и чудесни чорапчиња

2018-08-21T17:21:08+00:00 март 3rd, 2009|Categories: Осврти, Звук, Блесок бр. 64|

Кон албумот „Ова трансплантирана машина...“ на групата „Фолтин“, прво музичко издание на Културно-информативниот центар од Скопје#1 Битолската авангардна музичка група [...]

3 03, 2009

Нане

2018-08-21T17:21:08+00:00 март 3rd, 2009|Categories: Литература, Проза, Блесок бр. 64|

Асфалтот испарува. Чекориме јас и тој, провинцијалци од југот, по тротоарот крај една од главните улици. Од еден од џебовите [...]

3 03, 2009

„Заробувајќи го Господ во Катманду“ од Самрат Упадјај

2018-08-21T17:21:08+00:00 март 3rd, 2009|Categories: Литература, Критика, Блесок бр. 64|

Хјутон Мифлин, 2001, 191 стр.#1 Во изминативе години, писателите од индискиот потконтинент ги сметаат за најдобри во создавањето книжевна фикција. [...]