Блесок бр. 34

//Блесок бр. 34

септември-октомври, 2003

1 09, 2003

Дневник

2018-08-21T17:21:39+00:00 септември 1st, 2003|Categories: Поезија, Блесок бр. 34|

Превод: Никола МаџировНастојувам да сум презафатен само да не мислам на Тоа. Муабетам за ситните нешта, за девојките, фарбаните црвенокоси [...]

1 09, 2003

Записи

2018-08-21T17:21:39+00:00 септември 1st, 2003|Categories: Поезија, Блесок бр. 34|

Превод од англиски: Македонка Божиновсканепознати морепловци земјата забремени со мене потоа ме исфрли со вресок вресокот е ехо на страста [...]