Блесок бр. 20

//Блесок бр. 20

април-мај, 2001

1 04, 2001

Дом

2018-08-21T17:21:57+00:00 април 1st, 2001|Categories: Поезија, Блесок бр. 20|

Препев од бугарски: Лидија ДимковскаМодар телевизор. Жолт мачор. Влегувам. Го свлекувам мракот мокар. Полека го собувам долгиот пат. Црни снегулки [...]