Блесок бр. 130 – 132

//Блесок бр. 130 - 132
5 08, 2020

Кога линијата ќе се расприкаже

2020-08-14T21:15:47+00:00 август 5th, 2020|Categories: Критика, Литература, Блесок изданија, Блесок бр. 130 - 132|Tags: |

(за графичката микропроза на Перо Георгиев) Она што го работи Перо Георгиев и што многумина нѐ освои првин на социјалните [...]

5 08, 2020

Кон романот „Во сенката на злосторот“ од Хелена Хеншен (превод: Ивица Челиковиќ. Антолог, 2019)

2020-08-14T21:20:18+00:00 август 5th, 2020|Categories: Есеи, Литература, Блесок бр. 130 - 132|Tags: , |

Во сенката на злосторот (I skuggan av ett brott), роман на шведската писателка Хелена Хеншен (Helena Henshen) излегува во превод [...]

5 08, 2020

Што останува кога скоро сè што ни е познато ќе исчезне?

2020-08-14T21:20:46+00:00 август 5th, 2020|Categories: Есеи, Литература, Блесок изданија, Блесок бр. 130 - 132|

За The Road (Патот) на Кормак Мекарти Највпечатливиот аспект на постапокалиптичниот роман The Road (Патот) (2006) на Кормак Мекарти не [...]