Поезија

//Поезија
10 11, 2016

Поеми

2018-08-21T17:20:37+00:00 ноември 10th, 2016|Categories: Поезија, Блесок бр. 110|

Им ја прочитав приказаната на моите студенти. Како Актеон ловецот навлегол длабоко во шумата и наишол на Артемида која се [...]

12 11, 2015

Поезија

2018-08-21T17:20:40+00:00 ноември 12th, 2015|Categories: Поезија, Блесок бр. 101-102|

Превод од босански: Тихомир Јанчовски Птиците и денес полетуваат навреме, но јас нема ништо да научам, зашто и мене ме [...]