Дома 2019-10-21T10:23:02+00:00

СОДРЖИНИ

Блесок број 128, септември – октомври 2019

ЛИТЕРАТУРА

Мотивот на природата во македонската и кинеската народна поезија

Литература, Критика, Блесок бр. 128|

Вовед Народното творештво и книжевност секогаш претставувале најтраен и најфлексибилен метод за запишување и зачувување на меморијата и животот на колективот. Преку усните преданија, митови, [...]

ЗВУК
ГАЛЕРИЈА

Блесок изданија

Loading...