Дома 2020-08-14T22:06:59+00:00

СОДРЖИНИ

Блесок број 130 – 132, март – август 2020

ЛИТЕРАТУРА

Што останува кога скоро сè што ни е познато ќе исчезне?

Есеи, Литература, Блесок изданија, Блесок бр. 130 - 132|

За The Road (Патот) на Кормак Мекарти Највпечатливиот аспект на постапокалиптичниот роман The Road (Патот) (2006) на Кормак Мекарти не е толку глобалното изумирање на [...]

Кон романот „Во сенката на злосторот“ од Хелена Хеншен (превод: Ивица Челиковиќ. Антолог, 2019)

Есеи, Литература, Блесок бр. 130 - 132|

Во сенката на злосторот (I skuggan av ett brott), роман на шведската писателка Хелена Хеншен (Helena Henshen) излегува во превод на македонски на Ивица Челиковиќ [...]

Базен

Проза, Литература, Блесок бр. 130 - 132|

Франција е европска земја со најмногу базени, околу петстотини илјади. Секоја година речиси сто луѓе умираат во нив. Луѓето се нурнуваат во базен за повеќе [...]

ЗВУК

Блесок изданија

Loading...