Блесок бр. 85

//Блесок бр. 85

јули-август, 2012

2 09, 2012

Поетска тригонометрија на европското-свое и европското-туѓо

2018-08-21T17:20:53+00:00 септември 2nd, 2012|Categories: Критика, Литература, Блесок бр. 85|

(Иван Џепароски: Грабнувањето на Европа, Скопје: Дијалог, 2012)#1 Во оваа стихозбирка тринаесет поетски триптиси, како триаголни огледала на калеидоскоп, вибрираат [...]