Блесок бр. 74

//Блесок бр. 74

септември-октомври, 2010

8 09, 2010

Бунар

2018-08-21T17:21:00+00:00 септември 8th, 2010|Categories: Поезија, Блесок бр. 74|

Превод од словачки: Звонко Танески1. Црн свет, светла трага во водата а во трагата срча од стакло 2. Се наведнуваш [...]

8 09, 2010

Нежност

2018-08-21T17:21:00+00:00 септември 8th, 2010|Categories: Поезија, Блесок бр. 74|

Превод од словачки: Звонко ТанескиСега, кога дождот се наклонува врз локвите денот ’рѓосува и паѓа кон ноќта како сув лист, [...]

8 09, 2010

Ноќ во Аушвиц

2018-08-21T17:21:00+00:00 септември 8th, 2010|Categories: Поезија, Блесок бр. 74|

Превод од словачки: Звонко ТанескиДенес пак слушам: по скалите чекориш кон мене, во ходникот тупотиш, за оградата на зората ја [...]