Блесок бр. 138 – 139

//Блесок бр. 138 - 139

јуни – август, 2021

15 08, 2021

ПРЛИЧЕВИОТ ПРЕПЕВ НА ХИМНАТА КОН ДЕМЕТРА ОД КАЛИМАХ

2021-08-17T20:57:26+00:00 август 15th, 2021|Categories: Есеи, Литература, Блесок бр. 138 - 139|

Освен работата врз препејувањето на Хомеровите Илијада и Одисеја, според кажувањето на Е. Спространов, денес постојат сигурни индиции дека Прличев [...]