Блесок бр. 133 – 135

//Блесок бр. 133 - 135

септември – декември, 2020

22 12, 2020

Кон „Снегулки“, Калија Пападаки: Мama mia bruta anche bella America

2021-03-11T15:11:03+00:00 декември 22nd, 2020|Categories: Есеи, Литература, Блесок изданија, Блесок бр. 133 - 135|

(превод на македонски Емилија Мајсторова-Стојановска; Три, 2019)   Романот Снегулки од грчката прозаистка и сценаристка Калија Пападаки (1978), еден од [...]

22 12, 2020

„Цена на живеењето“, Арундати Рој

2021-04-03T19:12:15+00:00 декември 22nd, 2020|Categories: Есеи, Литература, Блесок бр. 133 - 135|

Славата е чудно нешто. Покрај моето семејство, пријателите и, секако, неколкумина стари непријатели (каков би бил животот без непријатели), повеќето [...]