Поезија – Славе Ѓорго Димоски

/, Литература, Блесок бр. 151/Поезија – Славе Ѓорго Димоски

Поезија – Славе Ѓорго Димоски

До гола коска
Настрана свртеното лице на ангелот
Кожо моја кожо
Вечера (тајна?)
Госпоѓицата депресија
Орач


Орач

                Слика: дедо ми ора

меѓу рацеве држам ниви

а воловите ги пуштам по цвеќиња

по мене земјата дише во бразди

меѓу нив време во заседа што чека

и небо што пупи во тага

        по нив го фрлам своето семе

и тоа да копнее по плугот

АвторСлаве Ѓорѓо Димоски
2023-10-01T12:29:42+00:00 септември 13th, 2023|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 151|