Поезија – Славе Ѓорго Димоски

/, Литература, Блесок бр. 151/Поезија – Славе Ѓорго Димоски

Поезија – Славе Ѓорго Димоски

До гола коска
Настрана свртеното лице на ангелот
Кожо моја кожо
Вечера (тајна?)
Госпоѓицата депресија
Орач


Настрана свртеното лице на ангелот

влегов во храмот празен

и на ѕидот го видов

настрана свртеното лице

на ангелот

четката затрепери во раката

на дичо зограф кога

девојката од вратата му подаде

стомне со пламната вода

АвторСлаве Ѓорѓо Димоски
2023-10-01T12:29:42+00:00 септември 13th, 2023|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 151|