Блесок бр. 87

//Блесок бр. 87

ноември-декември, 2012

16 12, 2012

Постмодерен пристап: литературата и мемоарите како паметење и како архив

2018-08-21T17:20:51+00:00 декември 16th, 2012|Categories: Есеи, Литература, Блесок бр. 87|

I Пред околу сто и седумдесет години, „дијалектичкиот лиричар“ Сорен Кјеркегор (1813-1855) во предговорот на своето дело „Страв и трепет“ [...]