Блесок бр. 64

//Блесок бр. 64

јануари-февруари, 2009

3 03, 2009

„Заробувајќи го Господ во Катманду“ од Самрат Упадјај

2018-08-21T17:21:08+00:00 март 3rd, 2009|Categories: Критика, Литература, Блесок бр. 64|

Хјутон Мифлин, 2001, 191 стр.#1 Во изминативе години, писателите од индискиот потконтинент ги сметаат за најдобри во создавањето книжевна фикција. [...]

3 03, 2009

Приказни за другоста, идентитетот и домувањето

2018-08-21T17:21:08+00:00 март 3rd, 2009|Categories: Критика, Литература, Блесок бр. 64|

(постколонијално читање на романот Министерството на болката од Дубравка Угрешиќ)Во тој миг, сите приказни беа мои. Дубравка Угрешиќ: Министерството на [...]

3 03, 2009

Евтин штоф и чудесни чорапчиња

2018-08-21T17:21:08+00:00 март 3rd, 2009|Categories: Осврти, Звук, Блесок бр. 64|

Кон албумот „Ова трансплантирана машина...“ на групата „Фолтин“, прво музичко издание на Културно-информативниот центар од Скопје#1 Битолската авангардна музичка група [...]