Блесок бр. 52

//Блесок бр. 52

јануари-февруари, 2007

20 02, 2007

Кон изложбата на Ладислав Цветковски

2018-08-21T17:21:21+00:00 февруари 20th, 2007|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 52|

#1 Ладислав Цветковски во своите дигитални графики ја укинува фиксираноста на своите ликовни знаци, ја укинува нивната тематска препознатливост. Наместо, [...]

20 02, 2007

Воведни истражувања на Балканскиот концепт во уметноста

2018-08-21T17:21:20+00:00 февруари 20th, 2007|Categories: Есеи, Литература, Блесок бр. 52|

Концептот, како и терминот „Балкан“, се доста познати и често користени категории во бројни академски и политички „арени“ во глобала. [...]