Блесок бр. 33

//Блесок бр. 33

Јули-Август, 2003

1 08, 2003

од 38-от Театарски фестивал „Војдан Чернодрински“

2018-08-21T17:21:41+00:00 август 1st, 2003|Categories: Осврти, Театар/Филм, Блесок бр. 33|

(Прилеп, 13-20 јуни 2003)За „Балкански шпион“ од Душан Ковачевиќ, во режија на Владимир Талески, продукција на Народен театар Куманово Зошто [...]

1 08, 2003

Постмодерниот теориско-естетички систем на Жан Франсоа Лиотар

2018-08-21T17:21:41+00:00 август 1st, 2003|Categories: Критика, Литература, Блесок бр. 33|

согледан низ призмата на политичкото - постмодерната како незавршен проект - поимот на политичкото - За многумина е познато дека [...]