Блесок бр. 09

//Блесок бр. 09

јуни-јули, 1999

1 06, 1999

Геопоетиката како провокација за ликовен запис

2018-08-21T17:22:09+00:00 јуни 1st, 1999|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 09|

#1 Навистина е тешко, со оглед на нејзината начелна несводливост, односно неподложност на сувопарните теориски формулации, да се претстави геопоетиката [...]

1 06, 1999

тапан

2018-08-21T17:22:09+00:00 јуни 1st, 1999|Categories: Осврти, Звук, Блесок бр. 09|

Тип на инструмент: мембранофон, ударен; Терминологија: Македонија – тапан, тупан, топан; Бугарија – тапан; Јужна Србија – тупан, бубањ; Потекло: [...]