Песни

ОГЛЕДАЛА
ОЧЕКУВАЊЕ
БИДГОШКАТА ВЕНЕЦИЈА
ПУСТА ПЛАЖА
АУРОРА БОРЕАЛИС
МАРАТОН
КОГА МИ ГИ БАКНУВАШ СТАПАЛАТА
КАКО АНГЕЛ


КОГА МИ ГИ БАКНУВАШ СТАПАЛАТА

 

сакам

да ми ги бакнуваш стапалата

 

сакам

со дланка да ми ја милуваш кожата

да ги облизнуваш со јазикот

облините на моите потпетици

да ме загреваш

со твојот здив

 

сега знам

зошто ангелите одат боси

по снегот

АвторКалина Изабела Зиола
2024-01-28T12:58:38+00:00 јануари 20th, 2024|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 152|