Песни

ОГЛЕДАЛА
ОЧЕКУВАЊЕ
БИДГОШКАТА ВЕНЕЦИЈА
ПУСТА ПЛАЖА
АУРОРА БОРЕАЛИС
МАРАТОН
КОГА МИ ГИ БАКНУВАШ СТАПАЛАТА
КАКО АНГЕЛ


 

АУРОРА БОРЕАЛИС

 

еднаш видов аурора бореалис

само светлина

убавина

и магија

 

сега понекогаш

ја гледам во твоите очи

кога ме гледаш

 

огнениот малахит

со капка тага

и нежност

АвторКалина Изабела Зиола
2024-01-28T12:58:38+00:00 јануари 20th, 2024|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 152|