Песни

ОГЛЕДАЛА
ОЧЕКУВАЊЕ
БИДГОШКАТА ВЕНЕЦИЈА
ПУСТА ПЛАЖА
АУРОРА БОРЕАЛИС
МАРАТОН
КОГА МИ ГИ БАКНУВАШ СТАПАЛАТА
КАКО АНГЕЛ


 ПУСТА ПЛАЖА

 

денес само брановите

ги милуваат стапалата на моите нозе

 

Уште еден

го мие твоето име

од песокот

 

меѓу скршените школки

слабо видливите траги

исчезнуваат

 

над главата го слушам

смевот на судбината

а можеби тоа се само галебите

што се натпеваат со ветрот

 

Зад себе оставам уште една

пуста плажа

АвторКалина Изабела Зиола
2024-01-28T12:58:38+00:00 јануари 20th, 2024|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 152|