Песни

ОГЛЕДАЛА
ОЧЕКУВАЊЕ
БИДГОШКАТА ВЕНЕЦИЈА
ПУСТА ПЛАЖА
АУРОРА БОРЕАЛИС
МАРАТОН
КОГА МИ ГИ БАКНУВАШ СТАПАЛАТА
КАКО АНГЕЛ


ОЧЕКУВАЊЕ

 

очекувањето е

како пробување нов фустан

никогаш не знам

каква слика

ќе видам во последниот остаток од огледалото

 

нежно го притискам

долгото

растегливо време

и ги мазнам неговите брчки и

наежена кожа

на колковите

 

кога влегуваш

ги отфрлам од себе

сите вознемирувачки мисли

 

облечена само

во свила од твоите дланки

јас повторно чекам

АвторКалина Изабела Зиола
2024-01-28T12:58:38+00:00 јануари 20th, 2024|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 152|