Песни

ОГЛЕДАЛА
ОЧЕКУВАЊЕ
БИДГОШКАТА ВЕНЕЦИЈА
ПУСТА ПЛАЖА
АУРОРА БОРЕАЛИС
МАРАТОН
КОГА МИ ГИ БАКНУВАШ СТАПАЛАТА
КАКО АНГЕЛ


ОГЛЕДАЛА

 

Не сакам огледала

тие го чуваат засекогаш ова што сакаме

да го заборавиме

во своето сеќавање ги забележуваат гестикулациите,

мимиките,

рамнодушните кревања на рамениците, солзите

 

наметливо нѐ потсетуваат на бакнежите

на нечија дланка врз гола града

коса искината од галежи

огледалата се како дневници

тие го чуваат минатото во заматено стакло

АвторКалина Изабела Зиола
2024-01-28T12:58:38+00:00 јануари 20th, 2024|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 152|