Блесок бр. 88

//Блесок бр. 88

јануари-февруари, 2013

23 02, 2013

Трамонтана

2018-08-21T17:20:50+00:00 февруари 23rd, 2013|Categories: Поезија, Блесок бр. 88|

(според англискиот превод на Пол Винсент, превела Елизабета Баковска)Морето е пурпурно кај Пиреа. Над саат-кулата ползи едно знаме кога ветрот [...]

23 02, 2013

После дождот

2018-08-21T17:20:50+00:00 февруари 23rd, 2013|Categories: Поезија, Блесок бр. 88|

Препев од германски: Елизабета ЛинднерГи познавав добрите и лошите сенки, беспросторните сенки на соништата, во кои теолози се караат за [...]

23 02, 2013

Наместо одговор – Предавајќи/Читајќи ги Кушнеровите Ангели во Америка

2018-08-21T17:20:50+00:00 февруари 23rd, 2013|Categories: Критика, Литература, Блесок бр. 88|

Веќе подолго време размислувам за модусот кој ќе ми дозволи да ја споделам со вас мојата фасцинација, или подобро речено [...]