Блесок бр. 65

//Блесок бр. 65

март-април, 2009

29 04, 2009

Хоризонт-а

2018-08-21T17:21:07+00:00 април 29th, 2009|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 65|

(Мала галерија, 23.04.-25.05.2009)#1 Хоризонт-а е полу-локација која се дефинира како бинарен комплемент, како количник на мислечкиот објект и просторниот (кон)текст. [...]

29 04, 2009

„Порта Маседониа“ – жесток и меланхоличен албум

2018-08-21T17:21:07+00:00 април 29th, 2009|Categories: Осврти, Звук, Блесок бр. 65|

Кон албумот „Порта Маседониа“ на Горан Трајковски и Александар Хофман-Велјанов, „Премиум рекордс“, 2008#1 Горан Трајковски, ексвокалист на влијателните македонски групи [...]