Блесок бр. 45

//Блесок бр. 45

ноември-декември, 2005

1 11, 2005

Боса-нова од Рио и рокенрол од Пернамбуко

2018-08-21T17:21:30+00:00 ноември 1st, 2005|Categories: Осврти, Звук, Блесок бр. 45|

Скопски џез фестивал 2005Жојси со потсетувањето на легендарните мајстори и своите композиции –неодолива за широкиот аудиториум, а Ленини податлив само [...]

1 11, 2005

Посебноста на театарската тимската работа

2018-08-21T17:21:30+00:00 ноември 1st, 2005|Categories: Осврти, Театар/Филм, Блесок бр. 45|

Свесното како исклучителната различностНа три различни сцени Слободан Унковски, Александар Поповски и Владимир Милчин поставија претстави по текстови на Чашуле, [...]