Блесок бр. 44

//Блесок бр. 44

септември-октомври, 2005

1 09, 2005

Светлината на големиот Стораро наспроти сивилото на актулениот европски филм

2018-08-21T17:21:31+00:00 септември 1st, 2005|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 44|

Фестивал на филмската камера „Браќа Манаки“ (Битола, 20-25 септември)#1Најдоброто од овој фестивал е гостувањето на големиот директор на фотографија Виторио [...]

1 09, 2005

Виртуелен парк

2018-08-21T17:21:30+00:00 септември 1st, 2005|Categories: Поезија, Блесок бр. 44|

Го најдов во душевната болница. Спиеше на креветот меѓу голите изгребани ѕидови облечен во јакна, сосе патики, запуштен, неискапен со [...]