Блесок бр. 35

//Блесок бр. 35

март-април, 2004

1 04, 2004

Слобода на жената … Смрт на трагедијата

2018-08-21T17:21:39+00:00 април 1st, 2004|Categories: Осврти, Театар/Филм, Блесок бр. 35|

„Антигона“ на Кемал Коџатурксценографија и костимографија: К.Коџатурк и Беди Ибрахим Играат: Несрин Таир (Антигона); Филиз Ахмет (Исмена); Мустафа Јашар (Креон); [...]

1 04, 2004

Песни

2018-08-21T17:21:38+00:00 април 1st, 2004|Categories: Поезија, Блесок бр. 35|

Превод од босански: Игор ИсаковскиВо џебот сè уште го носам клучот од некогашниот дом, во кој од последната војна во [...]

1 04, 2004

Кимо

2018-08-21T17:21:38+00:00 април 1st, 2004|Categories: Поезија, Блесок бр. 35|

Избор и превод од англиски: Игор ИсаковскиЕј! Еве доаѓа некој што знае Навистина што сака – Мој’та златна рипка