Како се случија овие зборови

/, Блесок бр. 40/Како се случија овие зборови

Како се случија овие зборови

Да
Прашај ме
Се викам Вилијам Тел
За моите млади пријатели што се плашат
Како се случија овие зборови
Поезија

Препев од англиски: Елизабета Баковска

Може да се случи во секое време, торнадо,
земјотрес, Армагедон. Може да се случи.
Или пак сонце, љубов, спас.
Може, знаеш. Затоа се будиме
и гледаме надвор – во овој живот
нема гаранции.

Апа сепак има по некој бонус, како утро,
како токму сега, како пладне,
како вечер.

АвторВилијам Стафорд
2018-08-21T17:21:34+00:00 јануари 1st, 2005|Categories: Поезија, Блесок бр. 40|