Мали раскази

Мали раскази

Во градината
Сетило за мирис
Смртоносна математика
Глас
Што сега?
Доцнење
Газда во куќата

Секоја ноќ го сонувам истиот сон. И секоја ноќ се будам во истиот миг, пред да успеам во сонот да ја тргнам завесата од прозорецот и да видам кој е во градината. Таа појава бере цвеќиња и тивко ме повикува. Не по име, оти името очигледно не ми го знае, туку само тивко извикува: Дете, еј дете, ехеј!

2018-08-21T17:20:48+00:00 септември 21st, 2013|Categories: Проза, Литература, Блесок бр. 91|