Мали раскази

Мали раскази

Во градината
Сетило за мирис
Смртоносна математика
Глас
Што сега?
Доцнење
Газда во куќата

Ноќе, дури растат сенките, расте и стравот на детето, се шири и покрај гласот кој допира до него од под креветот и постојано повторува: Не се плаши, детенце, не си само, воопшто не си само.

2018-08-21T17:20:48+00:00 септември 21st, 2013|Categories: Проза, Литература, Блесок бр. 91|