Како се случија овие зборови

/, Литература, Блесок бр. 147/Како се случија овие зборови

Како се случија овие зборови

Да
Прашај ме
Се викам Вилијам Тел
За моите млади пријатели што се плашат
Како се случија овие зборови
Поезија


Се викам Вилијам Тел:
малите неправди штом ќе ме здоболат
стреливе скриени под наметката
ми шепотат „На готовс, на готовс.“

АвторВилијам Стафорд
2022-11-06T12:09:31+00:00 октомври 30th, 2022|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 147|