Галерија

/Галерија
30 10, 2022

Ретроспективна изложба „Пат за Волкодери – Ретроспектива“, дела од македонскиот уметник Симон Узуновски, Музеј на современата уметност – Скопје

2022-11-06T12:09:12+00:00 октомври 30th, 2022|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 147|

На 13 септември во Музејот на современата уметност – Скопје се отвори ретроспективната изложба „Пат за Волкодери – Ретроспектива“ со [...]

11 07, 2022

Културен печат – Интервју со Емил Алексиев, куратор на ретроспективната изложба на Димитар Кондовски

2022-07-12T07:08:35+00:00 јули 11th, 2022|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 144|

Фасцинантен одзив имаше на отворањето на ретроспективната изложба на дела од Димитар Кондовски во Националната галерија – објект Даутпашин амам. [...]

30 03, 2022

Whiteness as Property. Racism and Ownership, Кунстлерхаус Виена

2022-04-04T05:25:22+00:00 март 30th, 2022|Categories: Изложба, Галерија, Блесок изданија, Блесок бр. 142|

Курирана од Ана Хофнер екс-Првуловиќ*12.02.-06.06.2022 Кураторката на изложбата Ана Хофнер екс-Првуловиќ* објаснува: „Whiteness as Property. Racism and Ownership се обидуваат [...]