Осврти

//Осврти
21 12, 2015

Документ Дете од Моника Мотеска

2018-12-19T12:38:04+00:00 декември 21st, 2015|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 103-104|

Уметничките практики денес неповратно се трансформирани во еден непрегледен и безграничен, дифузен и децентриран универзум на исказни, изразни и концептуални [...]

23 08, 2014

Изгрев на залез – постапокалиптична реа на транзицијата

2018-08-21T17:20:43+00:00 август 23rd, 2014|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 97|

#1 Хотелот Изгрев, објект парадигматичен по своите предимензионирани пропорции, наменет за масовен туризам што се промовирал како составен дел од [...]

23 08, 2014

Меѓузависноста на сликата и текстот во рамки на композицијата

2018-08-21T17:20:43+00:00 август 23rd, 2014|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 97|

Фрагмент 6.#1 Во делата на Владимир Лукаш забележлива е спонтаноста и условната природност при комбинирањето на двете „граматики“, меѓузависноста на [...]

15 05, 2014

Пренос

2018-08-21T17:20:45+00:00 мај 15th, 2014|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 95|

#5 Тема поврзана со потсвеста и несвесното префрлање на емоциите во секоја форма… Љубов, бес, омраза, недоверба… претставени на посебен [...]