Осврти

//Осврти
10 08, 2017

„Кратки приказни“ – фотографии од Драги Неделчевски

2018-08-21T17:20:35+00:00 август 10th, 2017|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 114-115|

Осамени чекори по асфалтот, тивок разговор помеѓу двајца, празна соба, мирис на утрински поздрав во продавница, детски восклик, сомнителен поглед [...]

12 06, 2017

Обраќање на манифестацијата Поетска ноќ во Велестово, 2004 година

2018-08-21T17:20:35+00:00 јуни 12th, 2017|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 113|

Сакам многу кратко да проговорам за односот меѓу поезијата и сликарството, поконкретно за односот меѓо поезијата на нашиот истакнат македонски [...]

30 03, 2016

АНОМАЛИИ: Не-дисциплинарни естEтички конструкции – Политики и граници на интерпретацијата Самостојна изложба

2018-12-19T12:03:17+00:00 март 30th, 2016|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 106|

(Иницијатива КООПЕРАЦИЈА, Скопје, 24-28 јуни 2014) Изложбата „Аномалии“ во основа се занимава со различни аспекти на сложените меѓуодноси помеѓу сликата [...]