Блесок бр. 47

//Блесок бр. 47

март-април, 2006

16 04, 2006

Интеркултуралноста: тренд, егзотика, естетика, поетика и…така натаму!

2018-08-21T17:21:28+00:00 април 16th, 2006|Categories: Теорија, Театар/Филм, Блесок бр. 47|

ИНТЕРКУЛТУРАЛЕН ТЕАТАР – Меѓународна научна конференција – СКОМРАХИ – 2005 30 март 2005, ФДУ – Скопје За што, всушност, зборуваме [...]

16 04, 2006

Реконструирање на европезимот?

2018-08-21T17:21:27+00:00 април 16th, 2006|Categories: Есеи, Литература, Блесок бр. 47|

Повеќе од десет години после Свилените револуции и бруталниот распад на Југославија, сепак станува јасно дека несомнената координација помеѓу „европските“ [...]