Блесок бр. 32

//Блесок бр. 32

мај-јуни, 2003

1 06, 2003

ДЕНЕС

2018-08-21T17:21:43+00:00 јуни 1st, 2003|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 32|

Годишна награда за млад ликовен уметник#1 Центарот за современи уметности во 2002/2003, во соработка со Фондацијата за граѓанско општество од [...]

1 06, 2003

Утринска служба

2018-08-21T17:21:41+00:00 јуни 1st, 2003|Categories: Поезија, Блесок бр. 32|

Превод од англиски: Македонка БожиновскаСакаш да знаеш како го минувам времето? Го изодувам предниот тревник, преправајќи се дека плевам. Треба [...]

1 06, 2003

Ема

2018-08-21T17:21:42+00:00 јуни 1st, 2003|Categories: Есеи, Литература, Блесок бр. 32|

Една мала секвенца, неизбришливо изгравирана на белиот мермер на свеста. Црквата Сен-Жермен л’Оксероа, сјајниот бисер на готската архитектура во срцето [...]