Блесок бр. 28

//Блесок бр. 28

септември-октомври, 2002

1 10, 2002

Понекогаш

2018-08-21T17:21:47+00:00 октомври 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 28|

Превод од англиски: Македонка БожиновскаПонекогаш повтам да злоупотребам груба и остра четка за заби. Понекогаш, како Линда Грег, пијам половина [...]

1 10, 2002

Чувари

2018-08-21T17:21:47+00:00 октомври 1st, 2002|Categories: Осврти, Звук, Блесок бр. 28|

Неодамна, дури во некоја рака во пресрет на Св. Илија, на големиот македонски празник Илинден, е обнароден првичниот аудиозапис на [...]