Блесок бр. 27

//Блесок бр. 27

јули-август, 2002

1 08, 2002

Можности

2018-08-21T17:21:47+00:00 август 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 27|

превод од англиски: Македонка БожиновскаПовеќе сакам филмови. Повеќе сакам мачки. Повеќе ги сакам дабовите покрај Варта. Повеќе го сакам Дикенс [...]

1 08, 2002

Испловување

2018-08-21T17:21:48+00:00 август 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 27|

превод од англиски: Македонка БожиновскаСи имав куќа кревет од дрво на сништата малку болка врз полицата славина за сеќавањето жарчиња [...]

1 08, 2002

Р

2018-08-21T17:21:49+00:00 август 1st, 2002|Categories: Текст, Театар/Филм, Блесок бр. 27|

Драмски сон со стрелање во азбука во 15 сликиМАКСИМ БРОДСКИ, син и актер во Народниот театар, затвореник во својот јазик [...]