Блесок бр. 26

//Блесок бр. 26

мај-јуни, 2002

1 05, 2002

За некои допирни точки во поетиките на Андриќ и Конески

2018-08-21T17:21:49+00:00 мај 1st, 2002|Categories: Критика, Литература, Блесок бр. 26|

Односот на Андриќ и Конески кон декадентноста во уметноста Андриќ и Конески ја започнуваат својата литературна кариера во првите децении [...]